Agricultura

Agricultura

Agricultura de subzistenta este o forma de realizare a agriculturii, dominata de terenuri cultivate pe suprafete mici.

Tinerii sunt rezervati la a-si dezvolta fermele de subzistenta, la una care le poate aduce venit, chiar daca au posibilitatea accesarii fondurilor europene.agricultura Se invoca tot mai mult lipsa pietelor de desfacere, preturile foarte mici oferite de fabrici si procesatori, subventiile care vin cu intarziere, situatia economica precara din prezent, precum si birocratia care le ingreuneaza foarte mult drumul spre aceste fonduri europene.

O mica speranta mai vine din partea celor care fac agricultura dintr-o pasiune nebuna. Desi numarul lor este mic, visul lor pare destul de puternic pentru a trece peste aceste impedimente. Insa pentru o agricultura performanta care sa scape de stigmatul subzistenta ponderea agricultorilor care vor performanta trebuie sa creasca semnificativ.

Masuri precum comasarea terenurilor, restructurarea fermelor, organizarea pietelor comune, ar trebui sa se materializeze prin sprijinul reciproc dintre stat si fermieri.Pe raza comunei functioneaza mai multe asociatii agricole  activitatile specifice zonei comunei Racovita fiind cultivarea pamantului si cresterea animalelor.Printre activitatile economice care se desfasoara in comuna Racovita principale sunt achizitiile de cereale achizitiile de lapte si animale prin intermediul targului comunal.

Unul din punctul cheie in realizarea acestui deziderat este informarea cat mai corecta a taranului roman asupra posibilitatilor de dezvoltare pe care le are si sustinerea acestuia prin oferirea de consultanta neconditionata. Statistic vorbind, el este informat, insa informatiile pe care le primeste ori sunt trunchiate, ori nu sunt adaptate capacitatii lui de intelegere. Mai trebuie sa luam in calcul ca aceste informatii, ajung de multe ori  la agricultor prea tarziu sau nu ajung la acele persoane care trebuie. Se cunosc cazuri de persoane care desi urmaresc mas-media de specialitate nu au reusit sa constientizeze ca informatiile primite l-ar putea fi de folos chiar propriei lor persoane. Acesta este semnalul ca acele campanii de informare mult trambitate nu si-au atins scopul in totalitate si prin urmare cei raspunzatori ar trebui sa actioneze mai mult in acest sens.

agricultura

Cerere acordare ajutor de incalzire 2021-2022

braila_anofm_ro

ANOFM Braila

e-guvernare_ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

primariabraila_ro

Primaria Braila

presidency_ro

Presedintele Romaniei

cdep_ro

Camera Deputatilor