Unitati medicale

Unitati medicale

Unitati medicale

cabinete medicale

Medicina familiei a cunoscut un recul in anii 50-70 cand medicii s-au specializat tot mai mult. A revenit apoi in forta incepand cu anii 80, devenind chiar o specialitate medicala, fenomen impulsionat de cele mai multe guverne si case de asigurari de sanatate. Acestea observasera o tendinta a sistemului medical de a deveni din ce in ce mai scump si – paradoxal – mai haotic, pe masura ce creste gradul de specializare a medicilor.

Medicul de familie trebuie sa fie medicul de prim contact, care sa rezolve patologia usoara, cu costuri minime, cu timp minim de asteptare, cu investigatii minime si cu minimum de tracasare al bolnavului. Rolul medicului de familie este sa se ocupe de preventie la toate nivelele: primar, secundar si tertiar. De asemenea, medicul de familie trebuie sa se ocupe si de nevoile omului bolnav si de ale celui sanatos.

Medicul de familie este axat deopotriva atat pe prevenirea starii de boala cat si pe combaterea bolii deja aparute. In cele mai multe cazuri el face asta singur: uneori insa apeleaza la ajutorul calificat al colegilor sai de alte specialitati, fiind in aceasta situatie dispecer de caz si avocat al pacientului in fata hatisurilor sistemului medical.

Calitatile unui bun medic de familie sunt (dincolo de competenta pur profesionala – valoare a oricarei specialitati medicale): de a explica limpede pacientilor lucruri legate de sanatatea lor, de a-i informa in privinta tuturor optiunilor posibile privind prevenirea bolilor, diagnosticul si tratamentul; de a putea fi usor de gasit si de abordat de catre pacientii sai.

Locuitorii din Racovita au la dispozitie serviciile dispensarului din comuna si a farmaciei precum si serviciile cabinetului stomatologic

Cerere acordare ajutor de incalzire 2021-2022

braila_anofm_ro

ANOFM Braila

e-guvernare_ro

e-Guvernare.ro

poca banner mai 1

Sipoca 35

primariabraila_ro

Primaria Braila

presidency_ro

Presedintele Romaniei

cdep_ro

Camera Deputatilor